31 Ocak 2010 Pazar

FACİAYA RAMAK KALMIŞTI

Zonguldak'ın Alaplı İlçesinde, park halindeki bir Tır'ın kayması sonucu maddi hasar meydana geldi.








Alaplı ilçesinde, park halindeki bir Tır’ın kayması sonucu maddi hasar meydana gelirken, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.


Görgü tanıklarından elde edinilen bilgilere göre Alaplı İlçesi Karşıyaka Mahallesinde Yığılca yolu üzerinde park haline bulunan 67 TP 669 Plakalı Tır, nedeni bilinmeyen bir sebeple kaymaya başladı. Yolda araç yoğunluğu olmadığı bir zamanda meydana gelen kayma sonucu üzerinde dorse yüklü Tır, 50 metre sürüklenerek iki elektrik direğinin arasından geçerek yol kenarında kar birikintilerine yan yatarak durabildi. Kazada olası bir can kaybı yaşanmazken, aracın nasıl kaydığı ise merak konusu oldu

Kent Konseyi'nde gülme 'krizi'


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Alaplı Kent Konseyi'nin 2. Olağan Genel kurulunun yapıldığı bildirildi.








Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Alaplı Kent Konseyi’nin 2. Olağan Genel kurulunun yapıldığı bildirildi.


Alaplı Kent Konseyi 2.Olağan Kurulu Alaplı belediyesi kültür salonunda yapıldı. Konseyin 33 maddelik öneri belgesi genel kurul tarafından kabul edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından komisyonlar hazırlamış olduğu raporları genel kurula sundu.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu bu raporlardan 33 maddelik öneri sundu. Bu öneriler tartışmaya açıldı. Daha sonra bu öneriler oylamaya sunularak kabul edildi.

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük toplantıda yaptığı konuşmasında, Ankara ziyareti için bir heyet oluşturulmasını isteyerek, Alaplı’nın birlik ve beraberlik içersinde olduğu müddetçe aşamayacağı sorunun olmayacağını söyledi.

Memük, “Alaplı’ya acilen Yüksek Okul yurdu ile Çok Programlı Lise binası lazım. Bunları aşarsak sorunları da yavaş yavaş çözeriz” dedi.



GÜLME POLEMİĞİ

Konseyin raporları kabul etmesi esnasında söz alan Ak Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ilçeye kurulması planlanan liman hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çaturoğlu, limanın şehir merkezine yapılmasına şiddetle karlı olduğunu belirterek, “Limanın yerinin yanlış olduğunu aylardır savunuyorum. Bu liman Alaplı Bölge Trafik ile Kavukkavla arasında bir alana yapılsın. Gelin Alaplı’nın önünü kapatmayalım. Bunun yeri yanlış, yanlış, yanlış” dedi.

Çaturoğlu’nun bu konuşmasında tebessüm eden Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu arasında polemik yaşandı.

Çaturoğlu, Çimenoğlu’na sert bir şekilde neden güldüğünü, komik bir şey mi söylediğini sordu.

Başkan Çimenoğlu ise bu tepkiye yine gülerek yanıt verdi. Araya kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek’in girmesiyle tartışma son buldu.